Zece informaţii despre pericolele abuzului de zahăr


1. Zahărul din intestin formează hormonul GIP, care creşte nivelul insulinei. Beta-catenina, o proteină care se bazează pe nivelele de zahăr care controlează GIP, creşte susceptibilitatea la cancer a celulelor.

2. Excesul de fructoză provoacă maturizarea celulelor adipoase viscerale, ducând la creşterea în greutate. Acest exces poate să ducă, de asemenea, la crearea unei rezistenţe la leptină, hormonul care ne spune că am mâncat suficient.

3. Jumătate dintr-o cutie de Cola depăşeşte necesarul zilnic de zahăr cu 10 grame. În medie, fiecare cetăţean american bea 125 de cutii de cola anual, echivalentul a 1,7 milioane de tone de zahăr pentru întreaga populaţie a Statelor Unite.

4. Peste 347 de milioane de oameni au dibet, din care 3,4 milioane din cauza unei diete prea bogate în zahăr. Urina diabeticilor este atât de bogată în zahăr încât se poate transforma în whisky.

5. Cei care au modificări genetice ale hormonului ghrelină consumă mai mult zahăr. Ghrelina afectează apetitul pentru zahăr.

6. L-glucoza are o structură moleculară şi un gust identic cu zahărul, dar are 0 calorii. Este cu 50 la sută mai scumpă decât aurul, se fabrică numai în laborator şi are un efect laxativ.

7. Glucoza din zahăr accelerează procesul de îmbătrânire a celulelor. Un studiu din 2009 efectuat asupra şobolanilor a descoperit că excesul de zahăr scade excitaţia emoţională, rezultând o afectare a memoriei.

8. Zahărul creează o dependenţă mai mare decât cocaina şi heroina, stimulând creierul într-un mod similar. Un studiu din 2013 a arătat că mâncând Oreos (nişte prăjiturele care se găsesc şi prin magazinele noastre) declanşează, la şobolani, „centrul plăcerii” din creierul lor într-o măsură mai mare decât dacă li se injectează cocaină.

9. Zahărul în exces este legat de depresie. Insulina care rezultă poate elibera cortizolul, hormonul stresului. Episoadele de schizofrenie pot fi şi ele declanşate de fluctuaţii ale stărilor noastre psihice generate de consumul de zahăr care afectează hormonii.

10. Virusul HIV este ascuns într-un lanţ de molecule de zaharuri. Acest fenomen împiedică organismul să identifice virusul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s