PICĂTURA DE OTRAVĂ: Toţi candidaţii sunt o apă şi un pământ


Pentru astăzi am selectat şapte declaraţii ale candidaţilor la alegerile prezidenţiale. Toate sunt penibile, chiar ridicole şi nu au nicio legătură cu atribuţiile preşedintelui României, aşa cum sunt ele menţionate în Constituţie. Cam aşa arată campania electorală din acest an. Pe malul celălalt suntem noi, alegătorii, vaccinaţi împotriva promisiunilor deşănţate şi imuni la demagogie.
Dacă ar fi să fac un top al declaraţiilor menţionate aici, pe primul loc l-aş pune pe William Brânză, care dă 2000 de euro fiecărei mame la naştere. Asta deşi preşedintele nu are drept de iniţiativă legislativă, iar ecologiştii sunt sublimi, dar lipsesc cu desăvârşire din peisajul politic.
Pe locul al doilea se situează Victor Ponta, care plusează cu încă 5 la sută la indexarea pensiilor. Chiar dacă economia României nu se simte prea bine şi la capitolul creştere economică batem pasul pe loc.
Pe locul al treilea îl plasăm pe Dan Diaconescu, care nu mai dă câte 20000 de euro fiecărui român, dar face ceva şi mai grozav, fiind decis să aducă acasă petrolul românesc.
Aştept propunerile dumneavoastră pentru Top 3 din aceste şapte declaraţii.

Dan Diaconescu susţine că e singurul candidat care doreşte reîntoarcerea petrolului românesc acasă.

Dan Diaconescu: „Victor Ponta va intra sigur în finală, în cazul în care nu va fi deconspirat ca ofițer acoperit, dar eu sper că va fi învins, fiindcă în ultimii zece ani în România electoratul a început să fie din ce în ce mai informat, mai puțin naiv și votează îndeosebi în turul doi împotriva candidatului PSD. Vezi cazul Adrian Năstase, cazul Mircea Geoană. (…) Încercăm să pătrundem în finală, unde va fi chiar mai simplu decât în turul întâi. (…) Important pentru popor ar fi să intru eu, pentru că sunt singurul care doresc reîntoarcerea petrolului românesc acasă. E important să ne luăm bogățiile subsolului îndărăt”.

Klaus Iohannis propune ca profesorii să se numească dascăli

„Dacă românii îmi vor da votul lor, îmi propun, ca președinte al României, să organizez o dezbatere națională pe tema educației, în urma căreia să rezulte ținte și etape clare prin care să reconstruim întregul sistem. (…) În opinia mea, termenul care definește cel mai potrivit esența acestei meserii este cel de ‘dascăl’, și nu de ‘profesor’. Actul de educare este o formă de serviciu public, de calitatea căruia depinde într-un grad foarte înalt dezvoltarea întregii societăți. Cei care intră în sistemul de învățământ au misiunea de a transmite nu doar cunoștințe, dar și valori generației tinere și, din această perspectivă, dascălul este cel pentru care această profesie reprezintă o adevărată vocație. Îmi doresc să fie din ce în ce mai mulți dascăli printre profesorii noștri!. (…) Mi-a plăcut cu adevărat să fiu dascăl și, tocmai de aceea, cunosc foarte bine care este potențialul acestei profesii pentru creșterea și dezvoltarea României, dar și problemele care afectează sistemul de învățământ. În cadrul programului meu prezidențial, educația reprezintă o prioritate, iar viziunea mea este centrată pe respectul care trebuie acordat dascălilor, ca și pe conștientizarea faptului că niciun alt sistem nu are capacitatea să schimbe lucrurile atât de profund. Pentru ca învățământul românesc să ajungă performant, este necesară o abordare care să pornească de la o decizie luată consensual, care să fie asumată pe termen lung, cel puțin de către principalele partide parlamentare”, declară Iohannis într-un mesaj transmis duminică, cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorilor.

Monica Macovei a descoperit că este singurul candidat independent pe bune

Monica Macovei, candidat independent la Președinție, a declarat sâmbătă, la Timișoara, că este sigură că va câştiga cursa pentru Cotroceni.
„Câștig Președinția, nu discut despre a nu o câștiga. (…) Eu voi fi singurul președinte independent pe bune, pentru că restul și-au dat demisia după ce au devenit președinți. (…) Tot ce este în programul meu este original, în sensul că nu am copiat de nicăieri și că acestea sunt idei firești și normale pentru o societate. Multă lume a spus că ele par excepționale, dar eu vreau să spun că ele sunt normalitatea, numai că în România nu avem normalitate de 25 de ani. Nu candidez pentru funcția de premier, care este numit de președinte, dar ca președinte trebuie să știi unde vrei să duci țara ta, unde vrei să ajungi peste 5 ani, peste 10 ani și trebuie să știi ce vrei în fiecare domeniu”, a spus Macovei, într-o conferință de presă.

Elena Udrea va reforma PSD-ul începând din Mehedinţi

Prezenta, sambata, la Drobeta Turnu Severin, oras al carui cetatean de onoare este, Elena Udrea a afirmat ca PMP va invinge PSD la Mehedinti si va castiga „batalia pentru Cotroceni”.
„Chiar daca Victor Ponta nu se dezice de Duicu (n.r. – Adrian Duicu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, arestat pentru fapte de coruptie), noi aici, la Mehedinti, o sa invingem PSD-ul, o sa castigam batalia pentru Cotroceni si o sa incercam sa transformam si PSD-ul aici pentru ca semnalul despre ceea ce inseamna activitatea in teritoriu a baronilor locali PSD s-a dat si de la Mehedinti. Am vazut cu totii ce inseamna un baron local aici in judetul dumneavoastra si am vazut si ce inseamna modul in care Victor Ponta intelege relatia cu baronii locali. Victor Ponta, cel care poarta dublu discurs, una spune in afara tarii, alta spune in Romania, ne spunea la Bucuresti ce nu a avut curaj desigur la New York, ca nu se dezice de baronul Duicu. Nu-i nimic, o sa reformam noi si PSD-ul de aici, din Mehedinti, incepand”, a declarat Elena Udrea.

Victor Ponta indexează pensiile cu 5 la sută peste indexarea anuală

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Sibiu, că în noul buget există posibilitatea ca pensiile să fie indexate cu până la cinci procente.
Întrebat de un jurnalist dacă urmează să fie majorate pensiile cu 5%, premierul a răspuns: „În noul buget avem capacitatea, pe baza strategiei fiscal-bugetare, de a crește, dincolo de indexarea pe care am făcut-o în fiecare an, avem posibilitatea să indexăm pensiile cu până la cinci la sută”.

Călin-Popescu Tăriceanu: Cetăţenii îşi pierd încrederea în Iohannis din cauza problemelor pe care le are cu justiţia

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că este singurul candidat care îl poate învinge pe Victor Ponta, deoarece Klaus Iohannis pierde încrederea oamenilor.
„Sunt singurul candidat care îl poate învinge pe Victor Ponta. Mai mult de atât, ultimele sondaje indică faptul că Ponta, care are avantajul de a fi şi premier, este favorit pentru a intra în turul doi. Pe locul doi este Iohannis, dar ceea ce se întâmplă cu Iohannis este o scădere rapidă de susţinere din cauza problemelor pe care le are cu justiţia, mă refer la dosarul cu ANI, şi sigur că cetăţenii îşi pierd încrederea”, a spus Tăriceanu.
Acesta a precizat că şi colegii lui Iohannis din ACL îşi pierd încrederea şi sunt puşi într-o „situaţie delicată”.

William Brânză propune acordarea unei indemnizaţii de 2000 de euro fiecărei mame la naştere

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la Președinție, William Brînză, propune acordarea unei subvenții de 2.000 de euro pentru fiecare mamă la naștere.
El a declarat, sâmbătă, la Botoșani, că natalitatea din România este foarte scăzută, iar prin programul său electoral susține stimularea nașterilor.
„Româncele trebuie ajutate și stimulate să nască. Se pune problema că suntem o nație îmbătrânită. Așa este, dar mă întreb cum o putem rezolva? În programul nostru avem subvenție de 2.000 de euro pentru fiecare nou-născut, pentru că programul natalității este program de interes național”, a afirmat Brînză.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s