PICĂTURA DE OTRAVĂ: Noi cu cine votăm?


Principalii candidaţi în alegerile prezidenţiale din noiembrie sunt, potrivit sondajelor de opinie, Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Dan Diaconescu, Corneliu Vadim Tudor şi Monica Macovei. Restul candidaţilor au în jur de un procent sau chiar mai puţin.

Victor Ponta a fost implicat într-un scandal legat de originalitatea lucrării sale de doctorat. Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a stabilit că lucrarea este un plagiat în cea mai mare parte a ei. Tot Victor Ponta a fost artizanul eliminării de la guvernare a liberalilor, foştii săi parteneri din USL, plan pus în aplicare pentru a-l elimina din cărţi pe Crin Antonescu. Mai nou, premierul este acuzat de un martor cu identitatea protejată că ar fi implicat în mega-dosarul de corupţie Microsoft, în calitatea pe care o avea în 2004 de şef al Corpului de Control al Guvernului Adrian Năstase.

Klaus Iohannis ar fi făcut afaceri cu case, la Sibiu, în favoarea etnicilor germani şi în defavoarea unor familii de români, potrivit unei anchete publicate în presa de astăzi. El a declarat, într-o emisiune televizată, că nu are copii, deşi îi plac foarte mult, pentru că acest lucru ar fi fost imposibil în familia sa. Argumentul a fost folosit pentru a explica modul în care el şi-a cumpărat nu mai puţin de şase case, deşi nu a deţinut firme şi nu a făcut afaceri de anvergură. Dar dacă nu putea să aibă copii, nu înseamnă că nu putea să adopte, dacă tot îi plac aşa de mult. Tot Iohannis este cel care a s-a pronunţat în 2012 pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, fiind în aceeaşi tabără cu Victor Ponta.

Elena Udrea a fost căsătorită, până acum un an şi jumătate, cu omul de afaceri Dorin Cocoş. Care ar fi beneficiat de vreo trei milioane de euro din afacerea Microsoft. Bani care îi erau aduşi cu valiza din Elveţia. Problema este dacă putem crede că Elena Udrea nu a ştiut nimic de aceşti bani din care s-au înfruptat şi partidele politice, cel puţin în perioada campaniilor electorale. Are 42 de ani, nu este căsătorită şi nu are copii, ceea ce nu dă foarte bine pentru profilul unui candidat la alegerile prezidenţiale într-o ţară predominant creştin-ortodoxă. În plus, se bucură de sprijinul oferit de preşedintele Traian Băsescu, deşi şeful statului ar trebui să fie neimplicat politic.

Dan Diaconescu a deţinut un post de televiziune aflat în conflict permanent cu legea. De fapt, OTV a fost închis pentru neplata a zeci de amenzi. Şi-a înfiinţat un partid care s-a lansat în politica mare pe o platformă anti-Ponta şi a ajuns, acum, să încheie o înţelegere cu PSD şi să lucreze la televiziunea de casă a premierului, România TV. Are o fetiţă, dar nu este căsătorit, ceea ce nici la el nu arată bine, întocmai ca la Elena Udrea.

Corneliu Vadim Tudor este veşnicul candidat la funcţia supremă în stat. A susţinut de fiecare dată că este furat la drumul mare şi că numai el reprezintă orientarea naţionalistă. A fost implicat în numeroase scandaluri din cauza limbajului injurios folosit. A reuşit să rupă în două Partidul România Mare, care nu a mai intrat nici în Legislativul autohton şi nici în cel de la Bruxelles.

Monica Macovei a criticat, în urmă cu câteva zile, existenţa materiei RELIGIE în programa şcolară şi a propus înlocuirea acesteia cu studiul istoriei religiilor. Ceea ar duce la o buimăceală completă în capul copiilor. Se opune finanţării cultelor din bugetul de stat, susţinând că banii pot fi cheltuiţi mai cu folos în alte scopuri. A fost aleasă în Parlamentul European pe lista PDL şi, după ce s-a văzut cu sacii în căruţă, a părăsit partidul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s