PICĂTURA DE OTRAVĂ: UDMR trebuie eliminată de la guvernare!


Referendumul din Scoţia a pus capăt tuturor speranţelor separatiste din Europa, în funte cu maghiarii, cei mai înverşunaţi până acum!
Chiar în timpul desfăşurării referendumului din Scoţia, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a prezentat neruşinatul proiect al acordării autonomiei Ţinutului Secuiesc. UDMR, partid aflat la guvernare, cu complicitatea PSD, a propus, practic, crearea unui stat în stat, cu preşedinte şi organe locale ales pe criterii etnice. Încă nu e timpul pierdut ca preşedintele României, candidaţii la principala funcţie în stat şi partidele politice parlamentare să exprime o poziţie fermă, de condamnare fără echivoc a iniţiativei UDMR. România nu poate accepta crearea unei regiuni autonome pe criterii etnice şi nici acest şantaj continuu al UDMR. Poate că a sosit vremea să se guverneze fără UDMR, care, cu acest proiect, îşi dă arama pe faţă şi se dovedeşte o formaţiune extremistă, mai apropiată de ideile lui Vladimir Putin decât de cele occidentale.
Scoţia a votat pentru a rămâne în Regatul Unit după ce votanţii au respins proiectul de acordare a independenţei.
Au votat NU la referendum 2.001.926 de persoane şi DA – 1.617.989.
Alex Salmond, premierul Scoţiei, a chemat la unitate şi a îndemnat partidele unioniste să ofere mai multă putere autorităţilor locale.
Premierul britanic David Cameron a spus că este încântat că Marea Britanie va rămâne unită şi a adăugat că angajamentele privind acordarea de puteri suplimentare autorităţilor din Scoţia vor fi onorate.
Cameron a spus că principalele trei partide unioniste de la Londra vor acorda acum mai multe puteri parlamentului scoţian.
Premierul britanic a susţinut că noile puteri, care se referă la taxe şi cheltuieli bugetare şi sociale vor fi negociate până în noiembrie şi un proiect de lege va fi publicat în ianuarie.
După ce s-a aflat rezultatul votului, lira sterlină s-a întărit în comparaţie cu euro şi dolarul american..
Banca Regală a Scoţiei a spus că îşi va menţine sediul în Scoţia după votul majoritar NU.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s