Republica Moldova îşi păstrează statutul de neutralitate


Premierul moldovean Iurie Leancă a afirmat, într-un interviu acordat agenţiei de presă ruseşti Itar-Tass, că Republica Moldova îşi va păstra statutul de neutralitate prevăzut de Constituţie.

„Republica Moldova este o ţară neutră. Neutralitatea noastră oferă un fundament solid pentru rezolvarea conflictului transnistrean şi îndepărtarea tuturor temerilor legate de securitate din partea Rusiei. Aceasta dovedeşte că apropierea R. Moldova de Uniunea Europeană nu reprezintă o ameninţare pentru interesele de securitate ale Rusiei”, a declarat Leancă.

Premierul moldovean consideră că ţara sa ar trebui să continue discuţiile cu Rusia despre apropierea sa de UE pentru a îndepărta toate temerile şi îngrijorările.

„Nu intenţionăm să creăm tensiuni şi complicaţii în mod inutil. Nu suntem interesaţi de o discordie geopolitică. Suntem ataşaţi acestei abordări şi ne aşteptăm ca Rusia să facă paşi în această direcţie”, a declarat Leancă.

El a afirmat în acest sens că autorităţile moldoveneşti ar trebui ghidate de Constituţie în acţiunile lor.

„Avem o Coaliţie de guvernământ în care pot să existe puncte de vedere diferite. Este un proces normal. Are loc în toate ţările cu un sistem de guvernare pluripartid. Este important pe termen lung ca toate grupurile puterii să respecte Constituţia şi să se supună prevederilor constituţionale şi legile actuale”, a explicat Leancă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s