PICĂTURA DE OTRAVĂ: Băsescu ameninţă cu scoaterea cadavrelor din dulap


Preşedintele Traian Băsescu, prezent, marţi seara, la o emisiune a postului de televiziune B1, a făcut o serie de declaraţii incendiare, în stilul cu care ne-a obişnuit.
Prima dintre ele şi cea mai comentată de observatorii scenei politice este cea referitoare la unul sau mai mulţi ofiţeri acoperiţi ai serviciilor secrete româneşti printre candidaţii la funcţia supremă în stat. Băsescu le-a sugerat candidaţilor să precizeze în CV dacă au fost ofiţeri acoperiţi ai unui serviciu de informaţii. El a adăugat că serviciile sunt obligate, prin lege, să-şi protejeze reţelele, dar în cazul preşedintelui României,este neapărat necesar ca alegătorii să fie informaţi. Potrivit lui Băsescu, „nu poţi să fii preşedintele României şi să existe riscul să ai dublă comandă”.
Băsescu a dat, prin această dezvăluire, un veritabil şah candidaţilor. Nu cred că va exista vreun candidat care să facă publică legătura sa cu serviciile secrete. Din simplul motiv că nu aşa se procedează. Iar Băsescu nu va putea face publice dovezi în acest sens, pentru că asta ar însemna că le-a primit tocmai pe filiera serviciilor. Dacă serviciile îi furnizează materiale în regim preferenţial, nu înseamnă că ele pot fi scoase şi pe la diverse televiziuni. Iar Băsescu, de fapt, nici nu vrea să se lămurească ceva, fiind mult mai mulţumit cu ambiguitatea din acest moment şi cu speranţa sa că această tactică o va ajuta pe Elena Udrea.
De fapt, şi tot în direcţia de care vorbeam, Băsescu l-a atacat puternic, în aceeaşi emisiune tv, pe Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin-Liberale la preşedinţie. După Băsescu, Boc ar fi fost un candidat mult mai bun decât Iohannis, care are “un caracter şubred”. Numai că Boc nici nu şi-a depus candidatura la competiţia internă din PDL, iar acum o sprijină deschis pe Elena Udrea.
Pentru Băsescu, Iohannis este un om slab. Asta deoarece nu reuşeşte să explice satisfăcător pentru opinia publică felul în care a achiziţionat şase case şi este ”penibil” când spune că nu a avut nicio legătură cu suspendarea din 2012.
În sfârşit, Băsescu i-a avertizat pe parlamentari să fie foarte atenţi cu intenţia de suspendare a Preşedintelui României, pentru că el, dacă se va întâmpla aşa ceva, are de gând să solicite prelungirea mandatului. Când a fost suspendat nu a încasat bani, nu i-a mers vechimea din cartea de muncă, aşa că o a treia supendare ar însemna prelungirea mandatului cu trei luni. Oricum, suspendarea este deja de domeniul trecutului. Pesediştii nu vor să se bage într-un asemenea joc care, cel puţin teoretic, i-ar aduce mari probleme lui Victor Ponta dacă referendumul i-ar aduce câştig de cauză lui Băsescu. Şansele sale de victorie în cursa pentru Cotroceni ar fi dimunuate considerabil după încă o încercare eşuată de eliminare a lui Băsescu de pe scena politică.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s