Rusia se pregăteşte să atace Ucraina dinspre Transnistria


Rusia se pregătește să deschidă un al doilea front împotriva Ucrainei. Asta după ce a ocupat Crimeea, dar a eșuat în încercarea de a o rupe de la Ucraina, regiunule Donețk și Lugansk, scrie Ziarul de Gardă cu referire la declarațiile făcute de președintele Asociației „Tiras-Tighina”, locotenent-colonelul Anatol Caraman.

Potrivit militarului, atacul este planificat să vină din partea regiunii transnistrene, unde Rusia deține, încă din perioada sovietică, trupe regulate de intervenție din cadrul fostei armate a 14-a. Ținta celui de-al doilea front se presupune a fi regiunea Odesa.

„Din surse, pe care nu le pot divulga, noaptea trecută, în regim de urgență, toată tehnica blindată de pe platoul Copanca-Chițcani a fost retrasă și aranjată în ordine de luptă în partea de sud a raionului Slobozia, la hotar cu Ucraina. Rusia se pregătește să atace Ucraina pe direcția Slobozia-Odesa”, a menţionat Caraman.

Potrivit președintelui de la „Tiras-Tighina”, în Transnistria sunt dislocați circa 20 000 de militaru ruși, bine instruiți și pregătiți de luptă în condiții de câmp și oraș.

Sursa: publika.md

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s