PICĂTURA DE OTRAVĂ: Mai e nevoie de campanie electorală?


Premierul Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a anunţat, nu cu multă vreme în urmă, că el nu-şi va bate capul cu dezbateri cu contracandidaţii săi în campania pentru primul tur. Va prefera să stea confortabil acasă, în fotoliu, cu o pungă de popcorn şi o coca-cola la îndemână, şi să se amuze pe seama confruntărilor la care vor fi prezenţi Klaus Iohannis, Monica Macovei, Elena Udrea. Ponta nu l-a nominalizat şi pe Călin Popescu Tăriceanu. Ştie el de ce! E greu să-l numească adversar în campania prezidenţială pe cel care a inventat un partid şi o candidatură numai pentru a smulge ceva voturi de la Dreapta. Chiar dacă anunţul lui Ponta a părut a fi, la început, o ironie ieftină, el poate fi văzut acum ca perfect justificat, din moment ce candidaţii de Dreapta se sfâşie cu suces între ei, în loc să ţintească în direcţia“duşmanului” comun.
Independenta Monica Macovei zice, copiind argumentele PSD aproape cuvânt cu cuvânt, că Klaus Iohannis ar fi fost (dacă s-ar fi întâmplat minunea) premierul Grivco (aluzie la participarea lui Dan Voiculescu la această afacere). Candidatul Alianţei Creştin-Liberale neagă cu înverşunare că s-ar fi întâlnit vreodată între patru ochi cu mogulul Antenelor sau că ar fi negociat ceva cu acesta.
Campania electorală are, conform legii, o durată de o lună. Nu şi în audiovizual, unde CNA tocmai a hotărât că 15 zile sunt suficiente. Prea multă vorbărie dăunează. Electoratul oricum nu este interesat de emisiunile de dezbateri politice, care au un rating scăzut. Dacă, din greşeală, se dezmeticeşte? Nu e cazul să riscăm, şi-or fi zis cei de la CNA.
Noi spunem că şi 15 zile sunt multe. Că nici nu mai e nevoie de campanie. Facem nişte bairamuri cu mici, bere şi manele în ziua votării şi asta e tot.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s