Putin reaminteşte lumii că Rusia este o mare putere nucleară


Vladimir Putin a transmis un mesaj, în care aminteşte lumii că Rusia este o putere nucleară. Între timp, un oficial guvernamental britanic a declarat că Moscova a trimis mii de militari în estul Ucrainei.
Rusia neagă în continuare prezenţa trupelor sale în Ucraina. Iar Vladimir Putin a anunțat că ţara sa trebuie să fie gata pentru a răspunde oricărei agresiuni.
„Vreau să vă reamintesc că Rusia este una dintre cele mai mari puteri nucleare. Nu sunt doar cuvinte, ci realitate. Mai mult, noi consolidăm forţele noastre nucleare şi armate”, a declarat Vladimir Putin.
CNN anunță, cu referire la un oficial al Marii Britanii, Moscova a trimis în estul statului vecin aproximativ 5 000 de soldaţi, de cinci ori mai mult decât au anunţat anterior Statele Unite. Același oficial britanic a mai declarat, sub protecţia anonimatului, că alte 20 000 de trupe sunt mobilizate la frontiera ruso-ucraineană.
La rândul său, Germania avertizează că situaţia din Ucraina scapă de sub control.
„Traversările ilegale ale frontierei s-au intensificat în ultimele zile, iar acest lucru provoacă îngrijorare. Situaţia scapă de sub control. Acest lucru trebuie să înceteze, dacă vrem să evităm o confruntare militară între forţele ucrainene şi ruseşti”, a declarat ministrul de Externe al Germaniei, Frank Walter Steinmner.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s