PICĂTURA DE OTRAVĂ: Ungaria are planuri mari în Transilvania


Ungaria are un plan clar de creştere a numărului de cetăţeni unguri, în special pe calea acordării cetăţeniei etnicilor maghiari din Transilvania. Intenţia autorităţilor de la Budapesta este ca până în 2018 cel puţin un milion de persoane să obţină cetăţenia maghiară, ca a doua cetăţenie. O declaraţie în acest sens a fost făcută de Tamás Wetzel, adjunctul secretarului de stat pentru politica naţională a Ungariei.
Wetzel oferă şi câteva date, invocând faptul că interesul pentru dobândirea cetăţeniei maghiare într-o procedură simplificată rămâne în continuare ridicat. El a subliniat că până acum au fost depuse 660.000 de aplicaţii, din care au fost rezolvate pozitiv 600.000.
Potrivit declaraţiile anterioare, din numărul total de cereri de cetăţenie dublă 17-18 % au venit din Serbia (Voivodina), 9-10 % din regiunea subcarpatică din Polonia, şi două treimi din Transilvania.
Pe scurt, planul Ungariei este de a-şi creşte populaţia cu un milion de locuitori, aproape 700.000 dintre aceştia urmând să provină din Transilvania. Mai departe, este limpede că influenţa Ungariei în Transilvania va creşte prin aceşti maghiari cu cetăţenie dublă, care vor avea tendinţa de a asculta “indicaţiile” de la Budapesta, încurajând tendinţele autonomiste, foarte periculoase în actualul context international.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s