Fukuyama: Putin se aseamănă foarte mult cu Hitler


După anexarea Crimeii, Rusia a dat de înțeles etnicilor ruși, inclusiv din Republica Moldova, că nu-i va lăsa în pericol. Iar, folosind factorul minorității ruse în țările vecine, Vladimir Putin se aseamănă foarte mult cu Hitler.
De această părere este cunoscutul sociolog și politolog american, Francis Fukuyama, transmite UNIMEDIA cu referire la pravda.com.ua.
„Astăzi, Rusia a lansat o provocare tuturor. A început cu Georgia, dar totul a devenit evident cu anexarea Crimeii. De fapt, astfel Rusia a dat de înțeles etnicilor ruși din Kazahstan, Uzbekistan, Estonia, Republica Moldova și alte țări, că dacă nu vă place ceva, doar adresați-vă la noi și vă vom ajuta”, a declarat Fukuyama.
Potrivit acestuia, „al Doilea Război Mondial a început, sub pretextul lui Hitler care a vrut să protejeze populația de limbă germană, în regiunea sudetă, în Polonia și în alte părți ale Europei de Est. El a crezut că acest argument îi oferă dreptul să apeleze la agresiune împotriva acestor țări. În acest sens, Putin procedează exact cum a făcut-o Hitler”.
„Totodată, nu cred că Putin are un plan diabolic să distrugă națiuni întregi, cum ar fi genocidul evreilor de către Germania nazistă. De asemenea, nu cred că el intenționează să cucerească țări întregi, și să le populeze cu ruși. Dar, având în vedere, că el folosește factorul minorității ruse în aceste țări, se aseamănă foarte mult cu Hitler”, conchide politologul american.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s